<< inapoi la Proiecte

YOUTH IN ACTION


Contract de finantare semnat in data de   22.07.2021
Beneficiar:: EURAGRO TOBACCO SRL
Obiectivul general
Cresterea oportunitatilor de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii pentru 371 de tineri NEETs (ILMT) din Regiunile de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Sud-Est si Sud-Muntenia prin oferirea de pachete integrate si personalizate de masuri active, inclusiv prin recunoasterea si certificarea rezultatelor invatarii dobandite in contexte non-formale si informale corelate cu nevoile pietei muncii pe parcursul a 24 de luni.
Obiective specifice:
OS1: OS 1 - Cresterea constientizarii si crearea unei atitudini pozitive- pentru un numar de 371 tineri NEETs- fata de participarea la programele educationale si ocupationale, prin activitati specifice de promovare si de informare cu privire la dezvoltarea competentelor profesionale ale tinerilor NEETs din regiunile S, SE si SV ale Romaniei. In cadrul acestor actiuni se vor promova si beneficiile inregistrarii in vederea profilarii la SPO, ale participarii tinerilor NEETs la programele de formare profesionala in vederea ocuparii.
OS2. Cresterea capacitatii individuale de ocupare prin participarea la formare profesionala, dezvoltarea competentelor si certificarea acestora pentru un numar de 206 tineri NEETs profilati de SPO, din categoriile B, C, D. Se va urmari inregistrarea in vederea acordarii serviciilor de formare a cel putin 196 tineri NEETs cu varsta 16-29 ani din regiunile vizate si certificarea competentelor obtinute pe alte cai decat cele formale pentru 10 tineri NEETs.
OS3: Cresterea ratei de ocupare prin sprijinirea unui numar de 260 de tineri NEETs profilati de SPO din categoriile A, B, C, D, care vor beneficia de servicii de mediere si asistenta in vederea ocuparii din care 161 vor primi o oferta de munca si tot 161 se vor angaja.
OS4: Dezvoltarea de oportunitati crescute de infiintarea de noi afaceri (finantarea a 9 planuri de afaceri) selectate din cele 28 propuse ce vor fi definite si dezvoltate in cadrul cursului de competente antreporiale oferit tinerilor NEETs, profilati categoria A.
Regiunile de implementare: Sud-Est, Sud-Muntenia si Sud Vest Oltenia
Grup tinta: tineri Neets someri cu accent pe cei din mediul rural si pe cei apartinand minoritatii de etnie roma, cu varsta intre 16-29 ani, cu domiciliul sau resedinta in regiunile de implementare ale proiectului, inregistrati si profilati in prealabil de catre SPO.
Perioada de implementare: 23.07.2021 – 22.07.2023